bönbiffar

Det är receptet räcker till ganska många biffar, men dom går att frysa ner så det är bara bra.

1-2 burkar bönor (jag brukar ta två olika sorter. ex. kidney och svarta)
en gul eller en röd lök
en vitlök
salt
peppar
chili eller en tsk sambal oelek
(valfria kryddor som du gillar)
vetemjöl
olja

1. Börja med att skölj bönorna noga i vatten. Häll dom sedan i en plastbunke och mixa med en stavmixer. Mixa inte för mycket, det ska vara "bönbitar" kvar, alltså inte en helt slät smet. 

2. Hacka löken och bryn den i stekpannan, pressa ner en vitlök. 

3. Häll i lökblandningen i bönsmeten och rör om. Blanda ner salt, peppar och chili/sambal oelek. (Egentligen kan man krydda med vad som helst, ta kryddor som du gillar. en variant är att hälla i en tsk spiskummin).

4.Forma smeten till lagom stora biffat, eller bullar om man vill det. Doppa dom i vanligt vetemjöl och sedan i lite olja (blir rätt kladdigt).

5. Sedan ska biffarna stekas, först på hög värme så att de får lite stekyta, men sänk efter ett par minuter. Låt dom steka en stund, dom blir inte alltid fasta, men det viktigaste är att dom är varma rakt igenom. 

NJUT. man kan äta biffarna till vad som helst typ, jag föredrar klyftpotatis och ugnsbakade grönsaker. nom!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0