Lasagne

Jag är egentligen inget fan av lasagne, men i söndags bestämde jag och jon att vi skulle hitta på en egen med massa goda saker i. Och vet ni?! Det blev så sjukt jävla gott!! 

Eftersom jag är vegetarian så körde vi med quornbitar istället för kyckling och sen tog vi tomatpesto istället för "vanlig" med basilika.

Det du behöver är i alla fall:

1 paket quornbitar (eller några kycklingfiléer)
1 rödlök
1 burk pesto (185g) grön eller röd spelar ingen roll
Soltorkade tomater
250g keso 
5dl creme fraiche
200-400g riven ost
Lasagneplattor
Olja
salt
peppar
chilipulver

Tror att det skulle vara gott att ha i ruccola eller färsk spenat i, ska prova det nästa gång.

Hallontryffel

När vi gick på gymnasiet var det här det bästa vi visste. Det var faske mig fest när vi köpte hallontryffel. Nu har jag hittat ett recept på hur man kan göra dem minst lika goda själv.

2dl frysta hallon
2msk strösocker
25g smör
1/4 dl grädde
150g mörk choklad
150g mjölkchoklad
kakao

Börja med att hälla hallonen och sockret i en kastrull och låt det puttra/småkoka tills vattnet är så gott som borta. Hacka undertiden upp chokladen.

Smält sedan smöret ihop med grädden, och häll därefter i hallonblandningen där i. Till sist häller man i chokladen. Därefter häller man över i någon slags skål så det kan svalna (det tar ganska lång tid, jag väntade tre timmar. vågade inte ställa det i kylen ifall det skulle gå för fort då).

När det stelnat lite, eller när det inte är lika kletigt, rullar man små bollar av det. Sedan rullar man bollarna i kakao, och sen skjuts in i kylen. Klart!


RSS 2.0