Dubbelpanerad fisk & spenat

Det här är bland det bästa jag vet. Antar att alla vet hur man gör men skriver ändå upp eftersom det är så sjukt gott (och för att jag aldrig ska glömma att det finns).
 
Torskfilé eller hokifilé
Potatis
Spenat
 
Panering: 
Ungefär 1-2 ägg
Mjöl
Ströbröd
 
Koka potäterna, panera fisken (istället för att panera med bara ägg och ströbröd gjorde jag dubbelpanering vilket innebär att man vänder fisken i mjöl, sen ägg, sen ströbröd - blir mycket godare då), tina spenaten i en kastrull. 
Undertiden jag stekte fisken fixade jag spenaten, så efter den hade tinat i lite vatten så kryddade jag med vitpeppar och salt. Därefter gjorde jag en redning på mjöl och mjölk, skakade ihop denna i en burk och hällde i det i kastrullen. När detta kokat upp och jag rett av det lite som jag ville ha det så var det klart!
 
Långkok

Häromdagen fick jag för mig att göra långkok. Har numera en gjutjärnsgryta vilket är det underbaraste som finns att laga mat i. Dessutom kan man hitta sånt här bra långkokskött jättebilligt, då blir hela grejen perfekt. och så sinnessjukt gott. 
 
Det här hade jag i:
Grytstek/bitar från nöt, jag hade benfri märgpipa
Gul lök, schalottenlök, vitlök 
Champinjoner
Morötter
Buljong (drygt 0.5liter) 
En halv flaska rödvin
Grädde
Salt, peppar, timjan
(bacon)
 
1. bryn köttet och lägg det sen i grytan. hacka morötter och lök och ös i det i grytan direkt. På med buljongen och kryddor. 
2. efter ca 1 timme hällde jag i rödvinet 
3. efter ytterligare knappt 1 timme hällde jag i grädden och champinjonerna. Låt det stå och puttra i 10-15 min.
4. stekte då bacon för jag råkade ha några bitar i kylen, och hade det på som typ "garnering" sen när vi skulle äta. 
 
Egentligen för att ha en riktig gryta ska man ju ha i lagerblad och pepparkorn osv, men jag hade inte det hemma. Upptäckte dock att det gick precis lika bra ändå. :)
 
 
Nyupptäckt improviserad svamppasta

Nu är det dags för det här igen..... måste skriva ner mina favoriter!
 
I helgen plockade jag lite svamp och så ska man ju göra något av den också. Svamppasta. Allt med pasta är bäst i världen.
 
Hackade gul lök och svampen jag ville ha med i (trattkantareller, gula kantareller, taggsvamp). Stekte i smör och lite olja. 
I med typ 2dl grädde, en skvätt soja, en skvätt konjak (fråga inte..) + salt och peppar. 
 
Blanda ihop detta med ägg-tagliatelle. Ska nu gå och göra några portioner av det här igen av resten av svampen så jag har matlådor. 
  
 

RSS 2.0