Hallontryffel

När vi gick på gymnasiet var det här det bästa vi visste. Det var faske mig fest när vi köpte hallontryffel. Nu har jag hittat ett recept på hur man kan göra dem minst lika goda själv.

2dl frysta hallon
2msk strösocker
25g smör
1/4 dl grädde
150g mörk choklad
150g mjölkchoklad
kakao

Börja med att hälla hallonen och sockret i en kastrull och låt det puttra/småkoka tills vattnet är så gott som borta. Hacka undertiden upp chokladen.

Smält sedan smöret ihop med grädden, och häll därefter i hallonblandningen där i. Till sist häller man i chokladen. Därefter häller man över i någon slags skål så det kan svalna (det tar ganska lång tid, jag väntade tre timmar. vågade inte ställa det i kylen ifall det skulle gå för fort då).

När det stelnat lite, eller när det inte är lika kletigt, rullar man små bollar av det. Sedan rullar man bollarna i kakao, och sen skjuts in i kylen. Klart!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0