Ias frukttårta

Fräsch och god tårta, snygg är den också...

Pajbotten:
200g smält smör
5 dl vetemjöl
knappt ½tsk bakpulver
½ dl socker

Fyllning:
3-5dl creme fraiche
1 msk vaniljsocker
1 dl florsocker

Frukt, välj fritt mellan exempelvis banan, kiwi, blåbär, mandariner på burk, hallon, jordgubbar osv

"Glasyr":
2dl aprikosmarmelad

1. Gör pajbotten, blanda alla torra ingredienser och häll sen över det smälta smöret. Grädda i 20 minuter i 200grader i en stor rund form

2. Blanda ihop fyllningen, sikta florsokret så att det inte blir klumpar. Om man använder mer än 3dl creme fraiche får man smaka av med florsocker och vaniljsocker så att det blir jämnt.

3. Skär upp frukten och garnera som man vill

4. Värm upp aprikosmarmeladen med vatten i en kastrul och pensla över pajen.

5. In i kylen och låt svalna. Njut!


(inte helt klar på bilden, glasyren saknas)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0