hallongrottor

klassiska, lätta att göra också. hade i drottningsylt istället för hallonsylt men det går med vilken sylt som helst :)

4½ dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 gram smör
sylt

1. sätt ugnen på 200 grader och blanda alla ingredienser utom smöret i en skål eller en matberedare. skär smöret i mindre bitar och blanda ner det, arbeta ihop det till en deg. är det för smuligt kan man ställa in det i kylen ett tag så är det lättare att forma sen

2. forma till bollar, ungefär 2cm i diameter, och tryck till som en liten grop i mitten. lägg i lite sylt där i

3. skjuts in i ugnen i ungefär 10 minuter - klart!


bilden är från innan de varit i ugnen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0