rostad rotfruktssoppa

Här är allt ni behöver till denna utsökta soppa!

för 4-6pers

2st gula lökar
300g morötter
500g palsternacka
3 vitlöksklyftor
olja
svartpeppar
grädde
vitvinsvinäger (kan uteslutas)
krutonger 

1. sätt ugnen på 250 grader.

2. skala palsternackorna, morötterna, lökarna och vitlöksklyftorna. skär rotfrukterna och lökarna i  grova klyftor. lägg allt i en långpanna, lägg på vitlöksklyftorna och ringa över lite olja. rosta i mitten av ugnen i 20 minuter.

3. koka upp 1,3 liter vatten och två grönsaksbuljongtärningar. 

4. lägg i rotfrukterna i kastrullen och mixa allt till en slät soppa.

5. tillsätt ½dl grädde och 1msk vitvinsvinäger. ös i hur mycket svartpeppar du vill. om det behövs så späd ut med vatten. låt sedan soppan sjuda i några minuter på svag värme.

6. servera soppan i en fin skål och toppa med ett gäng krutonger.

7. frys in det som blir över och käka en annan dag, eller bjud över nåra hungriga vänner.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0