asgoda köttbullar

Det är inte svårt och även mycket godare och nyttigare att göra egna köttbullar än att köpa färdiga. Dessa är mina favoriter, jag som bor själv fryser ner dem i portionspåsar så det är jättesmidigt att ta upp hur mycket man vill ha. Det som gör att dessa är asgoda köttbullar och inte vanliga köttbullar är timjan!

Ca 50 stycken

800 gram köttfärs
1 dl matlagningsgrädde
½ dl ströbröd
1 ägg
2 msk gul lök
salt, svartpeppar
piffi allkrydda, timjan

1. blanda ströbröd och grädden och låt det stå och svälla i ca 10 minuter

2. blanda ner hackad lök, ägget, köttfärsen och kryddorna och rör om ordentligt.

3. vät en skärbräda och även händerna, rulla dem och lägg upp dem på skärbrädan

4. stek först på ganska hög värme (dock inte högsta) för att få en bra yta på dem och sänk sedan ganska snabbt till lite lägre. klart!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0