rostad rotfruktssoppa
Här är allt ni behöver till denna utsökta soppa!
för 4-6pers
2st gula lökar
300g morötter
500g palsternacka
3 vitlöksklyftor
olja
svartpeppar
grädde
vitvinsvinäger (kan uteslutas)
krutonger
1. sätt ugnen på 250 grader.
2. skala palsternackorna, morötterna, lökarna och vitlöksklyftorna. skär rotfrukterna och lökarna i grova klyftor. lägg allt i en långpanna, lägg på vitlöksklyftorna och ringa över lite olja. rosta i mitten av ugnen i 20 minuter.
3. koka upp 1,3 liter vatten och två grönsaksbuljongtärningar.
4. lägg i rotfrukterna i kastrullen och mixa allt till en slät soppa.
5. tillsätt ½dl grädde och 1msk vitvinsvinäger. ös i hur mycket svartpeppar du vill. om det behövs så späd ut med vatten. låt sedan soppan sjuda i några minuter på svag värme.
6. servera soppan i en fin skål och toppa med ett gäng krutonger.
7. frys in det som blir över och käka en annan dag, eller bjud över nåra hungriga vänner.
för 4-6pers
2st gula lökar
300g morötter
500g palsternacka
3 vitlöksklyftor
olja
svartpeppar
grädde
vitvinsvinäger (kan uteslutas)
krutonger
1. sätt ugnen på 250 grader.
2. skala palsternackorna, morötterna, lökarna och vitlöksklyftorna. skär rotfrukterna och lökarna i grova klyftor. lägg allt i en långpanna, lägg på vitlöksklyftorna och ringa över lite olja. rosta i mitten av ugnen i 20 minuter.
3. koka upp 1,3 liter vatten och två grönsaksbuljongtärningar.
4. lägg i rotfrukterna i kastrullen och mixa allt till en slät soppa.
5. tillsätt ½dl grädde och 1msk vitvinsvinäger. ös i hur mycket svartpeppar du vill. om det behövs så späd ut med vatten. låt sedan soppan sjuda i några minuter på svag värme.
6. servera soppan i en fin skål och toppa med ett gäng krutonger.
7. frys in det som blir över och käka en annan dag, eller bjud över nåra hungriga vänner.
Kommentarer
Trackback